Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarbild: Midsommarfirande i Aspås

I fredags firade vi midsommarafton vid hembygdsgården Holgers i Aspås. Arrangörerna Aspås byalag, heimbygdsförening och AHA-Aspåsbygdens hästsportallians kunde välkomna minst 150 besökare trots blåsigt och kyligt väder. Det traditionsenligt gedigna programmet med traktoråkning till blomsterplockning och till hembygdsgården, stångklädning, ponnyridning, pilkastning, lotterier, dans kring midsommarstången, servering av hamburgare, kaffe med mera och tårtbakelse lockade många - inte minst barnfamiljer. Den fina grönskan, många vackra sommarblommor och glada gäster kompenserade också det kylslagna vädret.

Vi riktar ett varmt tack till alla våra midsommargäster och till alla medverkande från föreningslivet och från våra traktorägare i byn. Ni är beundransvärda, som helhjärtat ställer upp.

Midsommarfirandet fortsatte sedan på Jänsmässaftonen, den riktiga midsommaraftonen 23 juni, med hembygdsföreningens traditionella vandring till Skyshlnmyra och den järnhaltiga vattenkällan. Denna gång gick promenaden i soligt kvällsväder med några mörka moln och lite regnstänk. Efter vandringen samlades våra gäster och myste ute vid Holgers. Sven bistod med värmande och gott kokkaffe och omtyckta kolbullar.

För fjorton dagar sedan firade hembygdsföreningen också nationaldagen på Holgers. Då strålade solen från en klarblå himmel och kulturskolan bjöd på fin underhållning med trumslagarparad genom byn, fiol- och saxofonspel. Högtidstalet handlade om hur det är att vara ung i dag, skrivet av Louise Öhnstedt och framfördes i Louises frånvaro av Annelie Stafrén. Finvädret inbjöd våra besökare till sommarfika i gröngräset runt hembygdsgården samtidigt som vi njöt av musikunderhållningen och högtidstalet!

Text och bild: Siv Gahlin