Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs svaren: Kan du lova att satsa mer på lokala kulturen?

Nu har du chansen att ställa frågor till dina lokala politiker – och få svar direkt. #kandulova ger dig möjlighet att skaffa dig en bättre bild inför valet.

Vad politikerna svarar på frågan i rubriken, om lokal kultursatsning, kan du se om du går in under "Meny" uppe till vänster på LT-webben.

Inför valet lanseras #kandulova, en gemensam valplattform på ltz.se och alla andra sajter hos Mittmedias tidningar. "Kan du lova?" ger dig som kommuninvånare möjlighet att ställa raka, direkta frågor till dina lokala politiker, och få raka direkta svar tillbaka.

Det kan handla om barnomsorgen i Ragunda kommun, äldrevården i Härjedalen, idrottsarenor i Östersund, bostäder för ungdomar i Åre – precis allt. Allt som du vill ha ett svar på från dina politiker kan du ställa frågor om i #kandulova.

– Det är ett sätt för oss att komma närmare våra läsare och ett verktyg för dem att få direktkontakt med politikerna. Vi kan inte ha koll på alla små frågor som finns ute i byarna – på det här sättet kan de frågorna komma upp till ytan, säger Viktoria Winberg, Länstidningens chefredaktör.

Kan politikerna lova något?

– Det kan de säkert. Om inte annat kan de få en bild av vad läsarna vill att de ska lova.

Så här går det till:

Via ltz.se skapar du ett antingen ett kostnadsfritt konto eller aktiverar ditt digitala konto om du är prenumerant. När du har loggat in skriver du din fråga, som får vara max 150 tecken lång. Därefter signerar du med ditt namn, eller en annan signatur om du vill vara anonym, därefter trycker du på "skicka".

Sedan är det bara att vänta in svar från dina lokala politiker. Du kommer att få ett mejl när din fråga är godkänd och varje gång en politiker har svarat.