Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Las Divas tar strid mot lagomheten

/
  • Fem divor som tänker ta den plats de förtjänar i det jämtländska musiklivet.
  • Från blöjbyte till svandun  på fem minuter. Fembarnsmamman Camilla Karlsson födde idén till Las Divas hemma i köket för ett år sedan.
  • I lördags gjorde Las Divas ett bejublat framträdande  vid centerkvinnornas 75-årsjubileum på Folkets hus.  Bogna Wojtkiewtcz Adolfsson tackade med blommor.
  • Foto: Lars-Eje Lyrefelt

Höga toner och heta känslor. Glitter och glamour. Det är mycket av allt när Las Divas intar scenen.

Annons
Camilla Karlsson, Angelika Lindahl och Anna Brandt heter de tre sopranerna som tar upp kampen med den jämtländska lagomheten. Och utmanar de herrtrior som tror att det räcker att skruda sig i frack och sjunga upp sig tillsammans en stund innan man går in och river av några kända tenorarior.
Las Divas har jobbat på sin konsertföreställning i ett år. Valt sångerna med omsorg för att få den perfekta mixen av klassiskt och populärt. Utvecklat scenshowen, arrangerat och finslipat stämmorna.
- Enstämmigt är ingen konst. När tre tenorer sjunger samma stämma blir det ju bara tre gånger starkare. Det här är någonting helt annat, säger Anna Lundström som är divornas pianist.
Katarina Åhlén, cellist, fullbordar konstellationen.
- Vi var tre divor från början. Nu är vi fem, säger sångerskorna och låter helnöjda med att ha rekryterat två ytterst kompetenta instrumentalister.
- Och snygga är de också!
Det visuella är viktigt när Las Divas uppträder. Långklänning och högklackat, svandun och svepande sjalar.
- Det ska vara så vackert så man svimmar, både att se och höra.
Det går inte att ta miste på att de har roligt när de uppträder. Att repetera är också kul, säger de:
- Fast ganska kaotiskt ibland. Tillsammans har vi tio ungar. Då och då är de med. Och plötsligt sitter ettåringen där med munnen full av svandun...
Oftast får det gå på nolltid att byta från vardagsjeans till scenutstyrsel. Men kontraster berikar livet, det är alla överens om. Som Anna Brandt, som både kan mjölka en ko och ta ett trestruket c om det kniper:
- Att få vara både-och, det är det som är det sköna.
I lördags underhöll Las Divas länets centerkvinnor i Folkets hus vinterträdgård. Mellan inledningsnumret ur "Cabaret" och avslutande "Time to say goodbye" fick den entusiastiska publiken höra både operettklassisker och popballader.
På fredag kör divorna samma program vid en lunchkonsert i Gamla kyrkan. Sedan jobbar de vidare och utvecklar konceptet. Tanken är att de ska bygga ut sin konsertföreställning med mer musik och flera klädbyten. Publiken kan vara allt från förskolor till äldreboenden till myndigheter och företag.
Och om tre år, vad gör Las Divas då?
- Då dominerar vi världsmarknaden!

Mer läsning

Annons