Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs boken av Rosenberg

Ibland vill man bara jävlas. Därför tycker jag att ni skall läsa Göran Rosenbergs "Ett kort uppehåll".

Kanske ingen underhållning om nån som blivit skjuten i nån fiktiv stad och vars mördare avslöjas . Där sanningen kommer på sista sidan och sen somnar man.

Härom dagen var en minnesdag av det som på vårt språk heter Förintelsen. Nä nä den skedde naturligtvis långt från oss. Vi klarade ju oss .

Själv verkar jag inte höra till nån ras som skall förintas eller på annat sätt få lida för att vara den människa jag utan valmöjlighet blev född att vara.

Nej, ni behöver inte minnas något, men om ni läser boken kanske det tänds en tanke om vad som kan hända om man inte lyssnar till vår tids tongångar om vad som skall utsorteras.

Någon måste ju bära skulden varför vi inte får det bra. Missnöje letar alltid en syndabock, vart skall man annars göra av sin aggression. Vem eller vilka som anses upphov till problemen blir ofta slumpmässigt utvalda. Mer trovärdigt vore att ge sökarna en spegel. Där syns ofta den ansvarige för egoisternas problem.

Ulf Norin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel