Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larz-Kristerz hyllades på dansbandsgalan i Malung

/

Larz-Kristerz blev årets vinnare när dansbandsgalan Guldklaven hölls för tionde gången.

Bandet tog hem de två tyngsta kategorierna

– Årets låt och Årets dansband.

Annons

Sveriges Radio, danstidningen Får Jag Lov och Dansbandsveckan i Malung instiftade gemensamt priset för att uppmärksamma dansbandsrörelsen år 2000. På söndagskvällen gick galan av stapeln i Orrskogens Folkets Park i Malung och inledde samtidigt årets Dansbandsvecka.

”Dansbandskampen” dominerade

Det populära bandet Larz-Kristerz från Älvdalen blev ett rikskänt namn även utanför dansbandskretsar när de vann SVT:s ”Dansbandskampen” i höstas iförda 70-talsinspirerade scenkläder. De belöndades för låten ”Carina” och för Bästa dansband.

Henrik Strömberg från Scotts utsågs till årets sångare och årets sångerska gick till de båda förgrundsfigurerna i CC & Lee – Cecilia Furlong och Lena Ström. Även de tävlade i ”Dansbandskampen”.

Nytt för i år är att intresseorganisationen Svenska kompositörer av populärmusik, SKAP, inrättat ett stipendium för att belöna kompositörer inom dansbandsgenren. Stipendiet à 40 000 kronor gick till legendaren Lasse Holm och Gert Lengstrand.

Bland prisutdelarna på galan fanns journalisten Elisabet Höglund, sångerskan Anneli Rydé, programledaren Anna Morou och ”Let’s Dance”-dansaren Tobias Karlsson.

Mer läsning

Annons