Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson poängbäst efter två EM-matcher

U20 EM har börjat tungt för de svenska herrarna. Men Jämtlands nyförvärv Niklas Larsson har varit framträdande.

Det lär inte bli något avancemang i U20-EM på Kreta för Sverige, med de två Jämtlandsnyförvärven Niklas Larsson och Jesper Eliasson i laget, efter inledande förluster mot Slovenien och Tyskland – och de på pappret svåraste matcherna kvar (mot Serbien och Spanien).

I premiären mot Tyskland blev det brakförlust (47–82) efter bland annat ett närmast obefintligt trepoängsskytte från Sveriges sida. Niklas Larsson var poängbäst i laget med 12 poäng och hade också mest spelminuter (29).

Jesper Eliasson spelade 19 minuter och bidrog med 6 poäng och 3 returer.

Det dåliga skyttet fortsatte mot Slovenien även om matchen var jämnare (förlust 58–70). Larsson och Eliasson hade fortsatt gott om speltid och den förstnämnde gjorde 11 poäng för laget där fjolårets Jämtlandscoach Pontus Frivold ingår i tränarstaben.

I damernas U20-EM återfinns jämtlandstjejen Olivia Lindgren (numera i Northland) i laget, som slutade sist i sin grupp i första rundan och som nu spelar placeringsmatcher om 9-16 plats.