Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Vegas Trio 20 år

/
  • De har gjort spelat på de flesta ställen genom åren med musiken som har lite extra av allt. Nu firar Lars Vegas Trio 20 år och bjuder på ny singel och en galen jubileumsshow.Foto: Henrik Flygare

Under två decennier har Lars Vegas Trio spridit glädje med sin musik som har lite extra av allt. Födelsedagen tänker de fira stort i vår. Ny singel är på väg och så blir det galen jubileumsshow: Tour de gig.

Annons

Lars Vegas Trio har gjort det mesta. De har spelat på gator och torg, på nattklubbar, i bygdegårdar och på teatrar. Inget sammanhang verkar kort sagt vara för främmande eller skrämmande för Jämtlands snabbaste grupp. Och det var med den utgångspunkten som Lars ”Lars Vegas” Gustafsson och de andra började planera en show som de själva beskriver som ”ett av de galnaste projekten hittills”.

– Vi kommer att göra sju föreställningar på tre dagar. Det är lite logistik som ska till men för fasen, säger Lars och skrattar.

Den 23 april är det premiär för Tour de gig som börjar med en lunchkonsert och avslutas med en sen nattklubbsspelning på O’Learys ett dygn senare. Då har de också hunnit med publiken på Storsjöteatern och i Mörsil, bland annat.

Singeln som fått namnet ”Sing, sing, sing” beräknas dock komma redan i mars.

– Det hörs ganska tydligt att det är vi. Låten är väldigt traditionell och väldigt irriterande, säger Lars.

Världens största trio bildades av fem gymnasievänner i slutet på 80-talet och har genom åren hunnit med en hel del. Eller vad sägs om 100 000 sålda skivor, över 40 tv-framträdanden och 700 spelningar?

Killarna har naturligtvis massor av oförglömliga minnen, men om Lars Gustafsson ska plocka ut några särskilda blir det gången då bandet sålde ut Konserthuset i Stockholm och spelningen inför 25 000 människor i Kungsträdgården. Ett annat är när de sågs av fyra miljoner tv-tittare i liveprogrammet 24 karat.

– Det var på den tiden då det bara fanns två tv-kanaler. Dagen efter kände alla igen oss. Det var en ganska konstig upplevelse, säger Lars.

I dag är det bara Lars och Anders som bor kvar i Östersund, de övriga tre, Elvis Koskinen, Jan Fransisco och Martin Bianco har alla flyttat till Stockholm. Gruppen är fortfarande i allra högsta grad aktiv, men numera behöver de inte ägna sig åt musiken på heltid, vilket bara gör det ännu roligare, enligt Lars.

På 20 år har medlemmarna inte bara blivit lite äldre, de har också blivit mycket mer avslappnade. Det är som vilket äktenskap som helst, menar Lars.

– Ibland går det upp och ibland går det ner. Just nu är vi inne i en väldigt rolig period. Vi har känt varandra så länge och kan ägna oss åt kreativa saker i stället för att ödsla tid på gruppdynamik.

Om spelglädjen som blivit bandets signum säger han:

– Äh, det är bara fake.

Någon som tror på det?

Mer läsning

Annons