Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Svensson

Den 30 april i gryningen till fågelkvitter, fick vår pappa Lars Svensson i Hallom lugnt och stilla somna in i barns och barnbarns närvaro. Han skulle fylla 85 år den 23 juni.

Tillsammans med vår mamma Gun, tog han 1959 över släktgården Kalls som de brukade fram till 1990. Vi barn fick efter förmåga delta i arbetet på gården och tillsammans med pappa var det alltid med glädje och skratt. Fina minnen finns när han efter slåtterns slit, tog sin häst Tor och red barbacka ut i Storsjön för att ta sig att välförtjänt svalkande dopp.

Skogsbruket var en del av honom men tid fanns alltid över för oss när vi hälsade på i skogen. Han brukade göra upp eld så vi kunde grilla korv. Detta gjorde han också med barnbarnen när de kom in i hans liv. Som den friluftsmänniska han var gick han gärna med ut i bärskogen. En roddtur på Storsjön, lägga nät eller att meta var en skön avkoppling för honom. När han tyckte att vi barn tillbringande för mycket tid inomhus, sjöng han ofta ”ja lite luft, ja lite luft”. Det roligaste var kanske ändå när vi fick åka pulka med honom på skaren i backen ner till sjön, eller då han körde upp långa skidspår i skogen.

Som ung ville han gärna bli snickare och visade också stor yrkesskicklighet i detta. Var man än tittar sig om hemma på gården, finns där minnen överallt av något som pappa tillverkat och gjort. Han lärde också oss att hantera yxa, hammare och spik.

Han hade alltid lätt till skratt och med sin humor och med glimten i ögat var han en omtyckt person. Dans var ett fritidsintresse som han delade med mamma och till vår förtjusning tog han gärna en svängom med henne över köksgolvet.

Pappa är inte borta, han har bara gått ett stycke i förväg.

Vi älskar honom och är tacksamma för alla minnen.

Barnen

Margareta, Elsa och Sten