Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Jörgen "Lasse" Persson

”Självfallet! Det behöver du inte ens fråga om”, var typiska uttryck för Lasses inställning - ingenting var omöjligt.

Han ställde upp, fixade, bjöd på det han kunde, alltid så generös!
Lasse var familjefadern, skogsmannen, sportfiskaren, snickaren och han var socialarbetaren, som tog till annorlunda grepp för att hjälpa. Exempelvis då han skjutsade en behövande till avgiftningen i motorcykelns sidovagn. Lasse tvekade inte att ställa upp för att hjälpa en människa om det så var mitt i natten.
Han körde motorcykel till Israel tur och retur och han jobbade som volontär i Goa, Indien, med att hjälpa vilsna ungdomar.
Med ryggsäck, bärplockare och fiskespö trivdes Lasse allra bäst. Oförglömliga är äventyren med honom som guide efter Ljungans vattendrag med Börtnan som basläger.
Efter många år i Stockholm tog längtan efter Jämtland överhand. År 2003 köpte familjen ett underbart hus i Oviken med tillhörande verkstadsdel där Lasse och hans fru Maria även kunde utveckla sina praktiska intressen. Sin anställning hade han som socialsekreterare i Svenstavik och sedan i Krokoms kommun.
Lasses sista önskan var att hans tro skulle vara tillräcklig - för att nå himlen.
Lasse blev 53 år gammal. Han lämnar efter sig sin fru Maria, barnen Simon, Lovisa och Lina, släkt och många, många vänner. Vi sörjer och saknar vår vän, livskonstnären Lasse Persson. Och våra liv har blivit fattigare.

För vännerna, tidigare kollegor Olle Jonasson och Sune Andersson