Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Dalborg

/

Vår älskade pappa, min käre bror Lars Dalborg har efter en tids sjukdom avlidit i en ålder av 73 år.

Annons

Lars föddes 1936 i Silvbergs prästgård i Dalarna som tredje barnet i en syskonskara av fem. Eftersom fadern Melker var präst flyttade familjen mycket under barnens uppväxt. 1942 flyttade familjen till Medåker i Västmanland som kom att bli familjens fasta punkt under flera år.

Ett av Lars stora fritidsintresse var fiske vilket grundlades redan i barndomen vid besök hos farföräldrarna i Loka, Älvdalen.

Lars tog studenten 1956 i Köping och utbildade sig sedan till tandläkare i Umeå, där han också träffade sin blivande hustru Solveig. 1963 flyttade paret till Alingsås där de fick tre döttrar. Familjen utökades under döttrarnas uppväxt med hundar, hästar, fåglar, kaniner och marsvin. Djurintresset fanns rotat även hos Lars och speciellt familjens taxar kom sedermera att bli fina jaktkamrater.

Jular, påskar och sommarlov firade familjen i den lilla byn Laxviken i Jämtland. Fiske i Hotagssjön och Strömmen var Lars passion. Skidåkning, fjällvandring och bärplockning låg honom också varmt om hjärtat. På åttiotalet tog Lars jägarexamen och då tog det stora jaktintresset fart.

Lars hade från de första åren i Alingsås ett engagemang i Alingsås sportfiskeförening. På vintrarna gällde pimpelfiske på sjön Mjörn samt småsjöarna i Alingsås omnejd och på somrarna båtturer med den lilla sportbåten. Förutom sportfisket hade Lars under åren också ett engagemang i Round Table och därefter i Alingsås rotaryklubb.

I slutet av 80-talet gick Lars och Solveig skilda vägar och Lars träffade sin nya livskamrat Ruth. Lars stannade kvar som tandläkare i Alingsås under hela sitt yrkesliv. I sitt arbete var han mycket noggrann och mån om att patienterna skulle känna sig trygga och nöjda med sin behandling. Han gjorde alltid sitt yttersta och satte sina patienter i främsta rummet.

Under våren 2004 flyttade Lars och Ruth till Laxsjö för att komma närmare barn och barnbarn. Under åren i Laxsjö engagerade sig Lars bland annat i PRO, SPF, Laxsjö väglyseförening, Laxsjöbygden ekonomisk förening, Nordvalla VVO samt skytteklubben.

Alla som träffade Lars vet vilken godhjärtad, kärleksfull och rolig person han var. Många är de fina minnen som vi alla har från Lars.

Lars Dalborg sörjs närmast av barn, barnbarn, syskon och sambo med familjer.

Döttrarna Christina, Cecilia, Viktoria

och syster Nenne

Mer läsning

Annons