Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Adolfsson

/

Min älskade make, vår käre pappa, son, broder, morbror och farbror, Lars Adolfsson, har avlidit.

Annons

Lars föddes 1963 i Myssjö, Oviken, där han växte upp på en bondgård tillsammans med fyra syskon, Karin, Bengt, Marcus och Andreas samt deras föräldrar Gurli och Bo.

Det var i Myrvikens grundskola Lars började sin skolgång som fortsatte i Svenstavik. Gymnasieexamen tog han vid John Ericssongymnasiet i Östersund där han läste kontor och distribution. Yrkeskarriären började han på Hackås precisionsgjuteri, men efter en kortare tid tog han busskörkort och började arbeta med något som han tyckte var mycket roligt. Han jobbade som chaufför åt K S Johnsson, Jämtlandsbuss, Swebus och KR Trafik tills första sjukdomsfallet 1997 vilket medförde många förändringar i hans fortsatta liv.

Lars värdesatte varje stund och varje möte med familj, vänner men också människor i allmänhet. Lars tyckte om att umgås och var omtyckt av de personer han kom i kontakt med. De förändringar som sjukdomen medförde i Lars liv fick honom att vidareutbilda sig på Primrose och därefter Internationella socionomprogrammet på Mittuniversitetet i Östersund.

Fritiden ägnade han med glädje åt olika uppdrag och intressen. Lars var aktiv inom Svenska kyrkan där han var kyrkvärd och förtroendevald i kyrkofullmäktige för Centerpartiet. Han var mycket hjälpsam och ställde alltid upp för andra, han betraktade människor vänligt oavsett härkomst, ålder, handikapp eller religion. Han betydde mycket även för den katolska församlingen i Östersund där han deltog i sin frus församlingsliv och där han ofta hjälpte till.

Musik, dans och träning var en annan viktig del i hans liv som hjälpte honom att behålla livskvaliteten. I sina unga år spelade han i ett lokalt dansband, Reveny i Oviken. Dansbandsmusik är något som följt med honom hela livet. Lars var medlem i Östersunds Bugg- och rock’n’rollklubb (ÖBRK) och engagerad i dess medlemskommitté. Lars dansade mycket och gärna och tog vara på många danstillfällen.

Det var på en resa till Polen 1989 som han träffade sin fru Bogna och tillsammans har de barnen Karolina och Kristian. Lars slutade sin stund på jorden den 18 mars 2010 som en familjekär, snäll, varm och positiv människa som vi saknar oerhört mycket.

Trots sin sjukdom visade han livsglädje och humor som vi andra hade förmånen att ta del av under hans liv och som vi bär med oss i våra hjärtan med glädje och tröst även i kommande stunder av saknad.

Familjen

Mer läsning

Annons