Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarutbildningen utökas

Lärarutbildningen vid Mittuniversitetet får fler utbildningsplatser. Anledningen är en väntad brist inom de pedagogiska yrkena.

285 nya helårsstudieplatser fram till 2018, en ökning volymmässigt med ungefär 30 procent.

Det är resultatet av den expansion som väntar Mittuniversitetet de kommande åren. I landet som helhet väntas en utbyggnad med 10 000 högskoleplatser under samma period.

– Det är mycket välkommet att antalet platser ökar i högskolan totalt sett och Mittuniversitetet tar gärna ett ännu större ansvar för utbildningar inom välfärdssektorn. Där är vi redan idag en stor aktör och detta stärker oss ytterligare, säger Anders Söderholm, rektor vid Mittuniversitetet i ett pressmeddelande.

Även utbildningar till specialistsjuksköterska och barnmorska vid Mittuniversitetet byggs ut med tio respektive fem fler antagna studenter per år. Utbyggnaden sker gradvis från 2015 och lärarutbildningens expansion totalt i landet väntas öka konkurrensen om lärare till utbildningarna.