Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare fick lära om pedagogik med ny teknik

Under två dagar fick lärare i Härjedalen lära sig mer om hur ny teknik kan användas i undervisningen.
– Det är jätteviktigt att vi följer med i utvecklingen som sker, säger Carina Nilsson, skolchef.

Med den tekniken som finns idag kan man göra så många olika saker och locka eleverna till lärande och en förståelse för hur kunskapen kan användas, enligt lärare Jerker Porat som höll i två dagars föreläsningar för lärare i Härjedalen.

Han är själv lärare i idrott och hälsa, matematik och biologi på Karlsängsskolan i Nora. Jerker Porat berättade att han spelar han in sina genomgångar och eleverna kan ta del av dem innan lektionen. Under lektionen kan de sedan arbeta med uppgifter tillsammans, på så sätt behöver inte föräldrarna hjälpa eleverna hemma.

– Förutsättningen för det är att vi har bra utrustning och tekniska hjälpmedel. Vi är på väg, alla elever på gymnasiet kommer i år att ha egna plattor. Men också eleverna på grundskolan behöver tillgång till plattor/datorer. Det är också viktigt att hela vår lärarkår får både utrustning, utbildning och service i IKT (information och kommunikationsteknik), säger förvaltningschefen för bildning fritid och kultur Carina Nilsson.