Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär kocken laga mat!

Nu skriver jag angående maten som serveras oss gamla i Krokom, den undermåliga maten som knappt går att äta. Dagens höjdpunkt är fråntagen oss!

Jag vädjar än en gång att kommunen anställer en utbildad kock som kan laga god och näringsrik mat till oss gamlingar.

Nuvarande så kallade kock är inte ett dugg intresserad av matlagning. Om ni ändå vill har kvar honom så skicka honom på en kockskola eller köp honom en kokbok – eller låna en på biblioteket. Eller anställ honom på heltid så han hinner koka färdig potatisen, riset, ärtorna, bönorna, vitkålen och makaronerna. Anställ hjälpredor som kan avsmaka maten, krydda den. Salta måttligt.

Kommunen har god råd, men dålig planering och organisation och slösar bort pengarna på onödiga böter, smaklös vitaminbefriad gurka och tomater, djupfrysta blandade grönsaker, hackad potatis, konserverade tärnade morötter på burk, färdigpanerad grå industrifisk, pulversoppa, pulverkräm, pulversås och all möjlig annan halvfabrikat av mat. Dessutom vispgrädde på tub.

Krokomskocken kan inte laga mat.

Varför får vi ingen lök, inga färska morötter, persilja eller dill? Varför får vi inte ett ägg? Det är bara några exempel. Ett kokt, oskalat ägg, ett svenskt äpple, en hel tomat. Det vill säga äkta vara.

Hemskickad mat är gårdagens!

Mycket kan räknas i pengar, men inte kvalitet. Kökspersonalen i Krokoms kommun är lika viktig som omvårdnadspersonalen. Kommunen ska satsa på både bra omsorg och bra mat!

Vi har rösträtt – men inte maträtt.

Snälla, snälla, snälla.

Emma Elisabet – 83 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel