Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär känna ditt universitet

Ligger du eller någon närstående i startgroparna inför högskolestudier? I väntan på den slutliga antagningen finns mycket information att hämta, på nätet och genom besök.

Några lärosäten bjuder in till informationsdagar, andra ordnar aktiviteter i anslutning till terminsstarten. De flesta finns på Facebook med mer eller mindre seriösa sidor

Linköpings universitet lanserar sig på Facebook, Twitter, YouTube och Slideshow. Om att vara student i vid Linköpings universitet kan du också läsa i flera studentbloggar på universitetets hemsida. Nolle-p kallas tiden då faddrar lotsar in nykomlingarna i studentlivet.

Örebro universitet har introduktionsdag den 24 juli i Örebro respektive Grythyttan. Bland annat ingår en tävling med presentkort som pris. Den som vill kan ta med en kompis eller annan närstående – anmäl er på hemsidan. Någon officiell sida på Facebook verkar man inte hålla sig med.

Högskolan i Dalarna visar upp sig för nya studenter den 26 augusti. Det blir tillfälle att se sig om på campus och ställa frågor till studentvärdar och studentkåren.

Mittuniversitetet har introduktionsdagar i månadsskiftet augusti-september. På hemsidan bloggar rektorn. Facebook och Twitter är andra kontaktkanaler till Mittuniversitetet.

Lunds universitet finns också på Facebook, dels på en allmän sida, dels genom en sida som Studentservice sköter. Här http://www.lu.se/utbildning/oeppettider-i-sommar-och-introduktionsmoeten finns universitetets öppettider under sommaren och uppgifter om introduktionsmöten för de olika institutionerna.

Umeå universitetet bjuder in till en välkomstmässa den 2 september. Allt från guidade turer till tävlingar och underhållning utlovas. Även detta universitet har en aktiv sida på Facebook där du som blivande student kan få kontakt med bland annat studievägledare.

Mälardalens högskola har introduktionsträff den 30 augusti. Till dess kan du gå med i skolans grupp på Facebook.

Högskolan Väst hade besöksdag redan 16 juli. Läs om arrangemanget här: http://www.hv.se/extra/news/?module_instance=1&id=7023 På Facebook finns denna högskola representerad med ett otal sidor – dags för ansvariga att strama upp den officiella?


Annica Brenander, Nyhetsbyrån NA Media
namedia@na.se