Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär av Stockholm, Uitto!

I det senaste numret av Dagens Samhälle läser jag en intervju med det socialdemokratiska oppositionslandstingsrådet i Stockholms läns landsting, Ilija Batljan. Där framgår nu att Batljan bedriver ett korståg mot landstingsbyråkratin. Han menar att man utan vidare kan halvera den stockholmska landstingsbyråkratin med 50 procent. Ilija Batljan är inte vilken sosse som helst, han är en tänkbar efterträdare till Mona Sahlin. I vårt landsting har jag lagt en motion som syftar till en nedbantning av en alltmera uppblåst administrationsbubbla. Motionen ska upp i fullmäktige till veckan och beslutsförslaget är avslag till motionen, efter att berörda tjänstemän själva fått utreda frågan. Naturligtvis vill inte dessa centralbyråkrater i vårt landsting avveckla sig själva, därav beslutsförslaget.

Det kanske skulle vara en bra idé för Robert Uitto, att lyssna på sin partikamrat i Stockholm och tänka efter lite mera inför beslutet om mitt förslag till att se över vår egen landstingsadministration.

Det är något speciellt med landstingsadministrationer i landets landsting och detta oavsett politiska majoriteters politiska färg. Administrationerna har uppenbarligen en tendens att växa ohämmat. Ja de fungerar nästan som ett självspelande piano.

Utifrån ovanstående borde vi därför gemensamt (M), (C), (FP), (S), (V) och (MP) ställa oss bakom denna motion. Det finns således ingen partipolitik i detta, utan syftet är enbart gott för länets skattebetalare. Resultatet av en positiv behandling av denna motion skulle ge mera vård och mindre administration för våra skattepengar.

Christer Siwertsson (M), gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel