Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länssegrare i Bydalenslalom

Slalomdubbeln i Bydalen började med dubbel J/H-glädje.
Casper Stein-Lagerheim, ÖFS och Vera Håkansson-Fermbäck, Vemdalen, vann herr- respektive damklassen.

Annons

Fredagens och lördagens FIS-tävlingar har samlat nära 140 åkare från främst Sverige, Norge, Finland och Island. Nivån är klart godkänd.

Därför var det också stärkande för båda Stein-Lagerheim och Håkansson-Fermbäck att kunna vinna vinna.

– Ja, jag är jättenöjd, men också överraskad. Jag har inte åkt så mycket slalom på två veckor, men å andra sidan är jag uppvuxen här i Bydalen.

Är du inte från Sundsvall?

– Jo, men jag föddes i Östersund och när jag var fyra år flyttade familjen till Sundsvall. Sedan flyttade vi tillbaka till Östersund. Under hela uppväxten var mina föräldrar skidlärare och vi var alltid i Bydalen. Jag har väl gjort en miljard åk i Bydalen så jag känner till backen här.

Casper – som tillhör Team 2019, det svenska utvecklingslandslaget – var faktiskt helt överlägsen i herrklassen. Han vann med hela 1.58 före Arttu Niemela, Finland.

– Det fungerade bra. Jag gjorde två säkra åk.

Differensen blev ju väldigt stor!

– Ja, när jag får till mina åk och tänker rätt, då går det fort.

Rent punktmässigt var det faktiskt karriärbästa för Stein-Lagerheim. Insatsen stärker honom rejält inför lördagens tävling i samma backe, men också inför fortsättningen av säsongen.

Målet är att på allvar slå sig in i Europacuplaget.

Länet verkar ha fått fram ett riktigt bra herrjuniorlag – eller hur?

– Ja, 94 och 95:orna är väldigt bra. Vi är jämna allihopa och sparrar varandra. Häromveckan körde Max-Gordon (Sundquist) i Europacupen i Italien och senast i Åre lyckades Ludwig Cassman vinna.

J/H fick in fyra åkare bland de tio bästa. Dan Axel Grahn var femma och Mattias Rönngren sjua. Båda två körde starkt i Åre i onsdags och fortsätter alltså att åka starkt.

I damklassen – där Finland fick in fem åkare bland de tio bästa – lyckades Vera Håkansson-Fermbäck ta hem segern efter ett starkt andraåk.

Hon utkämpade en tuff duell med Hildur Karlsson och var nio hundradelar före i mål. De två stod i en särklass. Saana Ahonen, Finland, hade 1.01 upp till Vemdalentjejen.

Annons