Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsryttarna dominerade i hästhoppning

Vid lördagens regionala/lokala hästhoppning i Ånge var länsryttarna i topp hela vägen.

I de två regionala klasserna över 1,10 respektive 1,15 meter tog J/H-ryttare alla topp 3-platserna. Linnea Hallin, Åsbygden, på Mån Fuxen var helgens främsta ekipage med seger i de båda högsta klasserna.

Först vann hon 1,10 efter att liksom övriga topptrion ridit felfritt i både grund- och omhoppningen. Linnea Hallin/Mån Fuxen var där sekunden snabbare än tvåan Anna-Lena Larsson, Brunflo, på Chicco. Trea blev Sandra Haraldsson, Åsbygden, på C.

I 1,15-hoppningen blev det inte felfritt för Linnea Hallin/Mån Fuxen. En rivning i omhoppningen gav ändå seger då tvåan Angelica Staverfelt, Jemtryttarna, gjorde samma resultat på Chokan, men med drygt tre sekunder sämre tid.

Angelica Staverfelt blev där även trea, men utanför placering med sex startande, med sin andra häst Tarantelle, efter ett snöpligt tidsfel i grundomgången.

Segrarna i de lägre lokala klasserna, avd A, togs av Annelie Persson, Brunflo/Mynta II, som var dubbelt felfri och snabbast över 1,00 meter, samt Elin Kärrman, Östersund-Frösön/Lack, Emmelinda Macknow, Åsbygden/Carland-v, och Pernilla Wasell, Östjämten/TS Mincitat, som var bland de fem felfria på 0,90 meter.

Framgångarna för länet fortsatte även i söndagens lokala ponnyhoppning. Många var bland de felfria i lägsta Lätt D och sedan var två länsekipage vinnare i Lätt C, avd A, efter felfria och snabba ritter – Ella Palmqvist, Brunflo/Ellsa, i Kat A-B, och Rebecca Säll, Östjämten/Garryhinch Calypso of Ashfield i Kat C-D.

Dessutom var Brunflo överlägsen vinnare med felfritt i laghoppningen i Lätt C.