Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsföraren Jessica uttagen till ny satsning för unga kvinnor inom bilsport

Hedeföraren Jessica Persson, som tävlar i folkrace, är en av sju förare som tagits ut till nya projektet "Young Female Drivers" som leds av Sveriges största kvinnliga rallystjärna – Ramona Carlsson.

Annons

Det nya projektet "Young Female Drivers" är en satsning på kvinnliga förare mellan 15–20 år inom bilsporten, finansierat av den statliga satsningen "idrottslyftet". Av drygt 30 ansökningar har förbundet ihop med svenska rallystjärnan Ramona Carlsson (som ska leda projektet) tagit ut sju förare som ska delta i totalt fyra träffar som genomförs under 2013. En av dessa är länsföraren Jessica Persson, 18 år, från Hede.

– Det vi ska göra där är att få tips och råd, och få en plattform. Få hjälp med hur man skaffar sponsorer, och hur det är att vara rallyförare, berättar Jessica Persson.

Det är nog svårt att hitta någon som är mer passande att lära ut dessa bitar än just Ramona Carlsson.

– Hon är en riktigt stor förebild. Hon är ju Sveriges bästa kvinnliga förare, och har kört VM och så, och är stor inom sporten.

Jessica som just nu tävlar i folkrace, och som bara har sysslat med bilsport i två år, blev alltså en av sju vars ansökan valdes ut.

– Det känns riktigt häftigt, riktigt kul. Lite extra speciellt också att man är ensam från J/H av de uttagna, så det känns kul.

• Vad betyder det för dig att få den här chansen?

– Det betyder hur mycket som helst. Det är ett riktigt stort steg inom sporten, säger Jessica, som har målsättningen klar för framtiden, men med ett steg i taget.

– Just nu vill jag i första hand satsa på folkrace, och sedan hoppa upp till rallycross. Men slutmålet är att få tävla i rally.

Den första av de fyra träffarna sker någon gång i vinter, antingen på Bosön, eller i Karlstad i samband med Svenska rallyt i februari.

Annons