Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsflickor utsatta för nätpedofil

Han lyckades få unga tjejer från stora delar av landet att posera framför webbkameran.
Snart väcks åtal mot mannen från Husby i Sveriges största pedofilhärva.

Under flera år ska den misstänkta 28-årige mannen ha lurat flickorna från bland annat Västernorrland och Jämtland. Vid tiden för brotten var tjejerna mellan 12 och 18 år. Hur många av flickor som är från Jämtland vill inte åklagaren i fallet Emelie Källfält berätta.

– Med hänsyn till flickorna berättar jag inte antal eller ålder, säger hon.

Totalt finns det inför åtalet 1 oktober 69 flickor, från olika delar av landet, som blivit utsatta. Därmed inleds också, vad som sägs vara Sveriges största nätpedofilhärva.

– Det exceptionella med det här fallet är att det är så många flickor, att det pågått så länge och att gärningarna varit så grova, det har varit grova handlingar, säger hon.

Har mannen träffat någon eller några av flickorna i verkligheten?

– Han har inte varit intresserad av att träffa dem, det har inte varit det han ville, säger hon.

De flickor som har berättat har också haft skammen gemensamt. De ansåg inte att det var någon idé att polisanmäla.

– Det jag vill ska komma ut är att man alltid lämnar spår efter sig. Även den duktigaste it-teknikern lämnar spår efter sig. Många som gör sådant här är väldigt kaxiga och säger att man aldrig kommer hitta dem. Men det gör det visst, säger Emelie Källfält.