Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsborna sämst i landet på att e-deklarera

Länet är sämst igen. Och i Bergs kommun e-deklarerar de minst i länet.

"5,2 miljoner personer deklarerade elektroniskt i år. Det är nytt rekord". Det konstaterar Skatteverket i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Det är glädjande att allt fler upptäcker fördelarna med att deklarera elektroniskt. Det är enkelt och säkert och felen blir färre, säger Ingemar Hansson, generaldirektör för Skatteverket.

Fast länsborna verkar inte riktigt ha hakat på det lite snabbare sättet att deklarera. Faktum är Jämtar och Härjedalingar har varit sämst i landet på e-deklaration via Skatteverkets hemsida, mobilapplikation, sms eller knapptelefon de senaste fyra åren – och 2014 är inget undantag.

Bergs kommun placerar sig längst ner på kommunernas e-deklarationslista i länet. 47 procent har e-deklarerat fram till den 5 maj vilket sätter Bergs kommun på 286:e plats av 290 kommuner i landet.

Flest e-deklaranter finns i Östersunds kommun där nästan 57 procent valde att deklarera elektroniskt.

Fast ingen av länets kommuner hamnar på bättre plats än 240:e plats i landet, borträknat Östersund som landar på 118:e kommunen.

Enligt Skatteverket ska 7,6 miljoner personer ska deklarera i år.