Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbor lockas till nytt bad i Sundsvall...

Boende i Jämtland utgör potentiella besökare på nya Himlabadet i Sundsvall. De beräknas tillföra kommunen tiotals miljoner i form av shopping, restaurangbesök och logi.

De ekonomiska effekter som det nya äventyrsbadet kan ge för kommunen har blivit belysta i en rapport som tagit fram av Resurs AB där medarbetarna är inriktade på rese- och turistindustrin. Huvudsyftet har varit att se hur stor omsättning som besökare, vilka inte är bosatta i Sundsvall, spenderar på olika typer av konsumtion inom näringslivet.

Eftersom Sundsvall känner av konkurrensen från liknande anläggning i Örnsköldsvik så är bedömningen att potential ligger i kommuner väster och söder om Sundsvall.

Konsumtionsmönstret visar att de totalt beräknas omsätta nästan 67 miljoner i samband med besöket i Sundsvall. Huvuddelen, 32 miljoner, hamnar på shopping och 12 miljoner landar inom restaurangbranschen.

Betydande delar går tillbaka till samhället i form av skatteintäkter till både kommunen och landstinget.

Vilka branscher omsättningen hamnar hos har i rapporten anpassats till hur besökare spenderade pengar i Sundsvall 2009.