Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbo tog EM-silver efter guldduell

Precis utanför pallen i EM:s två första distanser – sedan kom medaljen för Cecilia Thomasson.
– Ett bra lopp utan några bommar, säger Thomasson i ett pressmeddelande.

Fugelstabon som tävlar för Fältjägarna har en fin svit i mountainbikeorientering med medalj och till och med guld i tre raka mästerskap – EM-guld i långdistans och silver i medeldistans 2013, VM-guld i sprint och brons i lång 2013, VM-guld i medel 2014.

Nu har Cecilia Thomasson alltså medalj för fjärde mästerskapet i rad och en chans till på guldet.

EM i portugisiska Idanha-a-Nova inleddes snöpligt med dubbel knapp medaljmiss. Först fjärdeplats i mixedstafett tillsammans med Marcus Jansson sedan femte plats i sprint.

Tredje dagen kom pallplatsen med silvret i medeldistansen. Cecilia Thomasson låg en bit ner inledningsvis, men halvvägs klev hon upp i täten. Sedan blev det en tät sekundstrid mot fransyskan Gaelle Barlet där Thomasson till sitt fick ge sig med sju sekunder.

– Det är klart att det känns lite surt när det var så nära, men jag måste vara nöjd med min insats. Jag har inte gjort några egentliga misstag alls. Jag tog fel vägval på en av sträckorna har jag insett med facit i hand, men det jag valde genomförde jag på ett bra sätt, säger Thomasson i pressmeddelandet.

På fredag finns ännu en guldchans då långdistansen avgörs.

– Får jag bara till orienteringen på ett bra sätt och att farten finns i benen så har jag chansen även där. Dagen visade att formen finns där, säger Thomasson.