Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbo åtalas för dödsolycka med skidstjärna

En 37-årig länsbo åtalas vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkt för den trafikolycka där skidstjärnan Daniel Richardsson skadades och en anhörig till honom dödades.

Olyckan inträffade på E4 nära Iggesund den 14 juli. De två männen påkördes av en husbil medan de höll på med att laga ett punkterat däck. En av de påkörda dog på olycksplatsen.

Den andre påkörda var längdskidstjärnan Daniel Richardsson som kommit till platsen för att hjälpa den nu döde anhörige med åtgärdandet av det punkterade däcket. Richardsson skadades i ena benet i olyckan och vårdades därefter på sjukhus under två dygn.

37-åringen, som nu åtalas för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, är hemmahörande i Jämtlands län. Han körde en husbil på väg från Östersund söderut längs E4. Han förnekar brotten han åtalas för.

Vittnesuppgifterna som finns i förundersökningen går isär, några vittnen vid olycksplatsen uppfattar den punkterade bilens placering för att vara alltför långt ut i körbanan för att vara trafiksäkert.

Andra vittnen, som en motorcyklist som varit alldeles invid olyckan vid olyckstillfället, uppger i förhör att husbilen framförts "ryckigt och vingligt" innan olyckstillfället och att föraren av olycksbilen haft dålig uppsikt framåt.