Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långzoomare från Panasonic

/

Vårens digitalkameror från Panasonic är långzoomaren TZ10 med hybridegenskaper i HD och den ultrakompakta FX66 med HD-inspelning.

Annons
Vårens digitalkameror från Panasonic är långzoomaren TZ10 med hybridegenskaper i HD och den ultrakompakta FX66 med HD-inspelning. Dessutom kommer en kompaktare variant av TZ-modellerna plus en vattentät och köldskyddad kompakt för utomhusaktiviteter.

Panasonic har utvecklat processorn Venus Engine HD II för att kunna använda sin nya teknik ”Intelligent resolution”. Tekniken ska enligt pressmeddelandet identifiera tre områden automatiskt: konturer, detaljerade strukturområden och mjuka toner.

Konturerna förstärks för att ge skarpare kanter, strukturområdena betonas för att ge finare detaljer och för att få mjukare övergånger mellan toner används en brusreduceringsprocess. Resultatet ska ge krispiga bilder i både stillbildsfoto och film och är inbyggt i samtliga fem modeller.

DMC-TZ10 ger dig en 3-tum stor skärmen för lättöverskådlig förhandstitt av dina bilder. En GPS-funktion låter dig tagga bilderna med land och stad. Du kan därefter sortera bilderna efter land, stad och landsmärken, och dela med dina av bilderna via en karta på sociala nätverkssajter.

25 millimeters vidvinkel med 16x intelligent zoom och 12 x optisk zoom ger dig goda möjligheter att ta kort på både nära och långt avstånd. Du kan dessutom filma i HD-format i AVCHD lite. TZ10 erbjuder också manuella möjligheter.

Systermodellen DMC-TZ8 erbjuder en 2,7-tumsskärm och Motion JPEG-inspelning.
Panasonic DMC-TZ8


DMC-ZX3 ger dig 14 megapixel och filminspelningsmöjlighet i AVCHD lite. En avancerad iA-funktion för både film och fotografering gör ZX3 lämplig för den ovana fotografen. 25 millimeter vidvinkel, 10x intelligent zoom och 8x optisk zoom fyller de flesta behov.

Panasonic DMC-ZX3

DMC-FT2 är kameran för den som planerar att utsätta den för vatten och kyla. FT2 är vattentät ner till 10 meter, stötsäker från 2 meter och börjar inte protestera innan temperaturen gått under minus 10 grader. Med FT2 HD-filmar du i AVCHD lite. Digitalkameran ger dig 14,7 megapixel, 28 millimeter vidvinkel och 6x intelligent zoom.

Panasonic DMC-FT2

DMC-FX66
har 14 megapixel och en intelligent zoom på 6,5x samt 25 millimeter vidvinkel. Liksom Zx3 är det kameran som tack vare iA gör det mesta av jobbet vid fotograferingen. Vill du filma gör du det i Motion JPEG.

Panasonic DMC-FX66

I dagsläget känner vi inte till när kompakterna börjar att säljas eller vad de kommer att kosta.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons