Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långvarig sjukdom stoppar Olsson

Skidåkaren Johan Olsson har fått en mardrömsstart på sin långloppssatsning.
Han missar helgens premiär i italienska Livigno.
– Jag har varit sjuk i åtta veckor. Därför är jag nu på väg till Bruksvallarna för årets första skidpass, säger Olsson.

Historien upprepar sig för Johan Olsson. I fjol blev han sjuk och åkte till Bruksvallarna för att hinna komma tillbaka till VM i Falun.

På måndagen åkte han dit igen, samtidigt som lagkompisarna reste till Italien.

– Jag börjar bli van. Nu har jag precis blivit frisk efter en åtta veckors virusförkylning och är nere på noll formmässigt. Därför blir det nu en tur till Bruksvallarna för att bygga upp mig.

I fjol tillbringade Johan Olsson sex veckor i den miljön och paniktränade för att komma i VM-form. Nu har han mer tid på sig inför Vasaloppet, som är det stora målet.

– Jag kommer att vara här i tio dagar för att se hur kroppen reagerar på träningen. Samtidigt som det känns tråkigt att inte få tävla så kommer jag nu till en miljö som innebär många goda minnen. Här gick det att komma tillbaka i fjol. Nu ska jag försöka igen.

På tisdagen gör Johan Olsson säsongens första riktiga skidpass, om man bortser från skidtunneln i Torsby. Så lite skidor har han aldrig tidigare åkt under sin aktiva karriär, vid den här tidpunkten på säsongen.

– Men innan sjuktiden har jag haft en stabil försäsongsträning, med mycket stakträning på rullskidor. Jag tänker positivt.

Johan Olsson räknar med tävlingspremiär den 10 januari i tjeckiska Jizerska Padesatka. Därefter planerar han att åka de övriga loppen i Ski Classics.

Läs också:

Skrällen tar plats i skidlandslaget – här är hela truppen

Stjärnans sköna mustasch-diss: "Det blir bara löjligt"

Fler sportnyheter:

Linn Persson, 21, körde rakt in i svenska folkets hjärtan: "Mitt mål är att ta OS-guld 2022"

Nytt klubbrekord när Östersunds Bowlingklubb avslutade i stil

Spektakulär sträcka med extrema effekter ska locka storpublik till SM-rallyt på skidstadion

Förre ÖFK-stjärnan klar för GAIS