Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långväga gäster på premiärdans

24 mil är inga problem om man är sugen på att dansa. Så långt åkte 16 personer från norra Dalarna för att få vara med på folkparks­premiären i Sveg.

– Vi gillar att dansa, säger Per Harryson.

Att Älvdalen är ett dansbandsnäste av stora mått det vet vi sedan Larz-Kristerz vann dansbandskampen överlägset.

Men intresset är inte bara stort för att spela. Dansintresset är minst lika stort i Älvdalen, Särna och Idre.

För annars åker man väl inte 24 mil tur och retur för att vara med på Storöns folkparkspremiär i Sveg?

– Självklart så gillar vi att dansa och vi är ute mest varje vecka. Men på vintern så blir det förstås mindre, säger Per Harryson som var chaufför för en utav de fyra bilar som gick från Idre tidigt på lördagskvällen.

– Ett tag hade vi tänkt åka till Fröjdholmen men det fick bli Sveg den här gången, fortsätter Per som inte hann vänta många minuter efter att han passerat grindarna innan han fanns ute på golvet för att bugga till kvällens orkester Jontes.

Lite segt var det från början men efterhand började parken och dansgolvet att fyllas upp av festsugna människor.

– Så brukar det vara. Svegarna kommer inte ut förrän vid midnatt, säger Goon Johansson som trots att han opererat bägge höfterna inte hade några som helst problem att dansa i den kyliga sommarnatten.

Vädret var inte det allra bästa men trots det så blev helgens premiär på Storön lyckad.

– Det var runt 475 inlösta och det var en bra stämning, säger Daniel Eriksson som dagen efteråt passade på att städa upp efter nattens festligheter.