Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långt kvar till ett tillgängligt samhälle för alla

Om några veckor går tiden ut för att man i den offentliga miljön ska ha undanröjt enkelt avhjälpta hinder för att funktionshindrade av skilda kategorier ska kunna leva och verka på samma villkor som alla andra.

Föga överraskande är det långt, långt kvar till förverkligandet av detta handikappolitiska löfte. Från DHR:s sida har vi, i avvaktan på att den offentliga sektorn ska fullfölja riksdagsbeslutet från tidigt 2000-tal, påverkat länets kommuner att inrätta årligt pris för goda föredömen inom tillgänglighetsområdet, vilket glädjande har anammats över hela linjen.

Vi har kunnat ta del av prisutdelningar i flera kommuner – dock inte samtliga – och vill i det sammanhanget särskilt uppmärksamma årets pristagare i Östersunds kommun, arrangörer och medverkande vid världscuptävlingarna i skidskytte och tidigare vid skidskytte-VM. Man har, med benäget bistånd från en handfull Lionsbröder, på ett föredömligt sätt assisterat de åskådare, som trots sina funktionshinder på samma villkor som övriga åskådare, kunnat ta del av och njuta av tävlingarna. Låt detta föredöme utgöra mall för hur vi i Jämtland från och med nu vill hantera frågan om ett tillgängligt samhälle för alla.

Jahn Strid, DHR:s distriktsstyrelse i Jämtland,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel