Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långkalsonger på – rejäl kyla sveper in

Den milda vintern trängs undan av kyla de närmaste dagarna och frosten tar över.

Annons

Ett rejält väderomslag väntar. I helgen drar kall luft ner över hela landet och kylan väntas hålla i sig en bra bit in i nästa vecka, enligt SMHI:s prognos.

I nordligaste Norrland har ett högtryck redan börjat breda ut sig med kallt och klart väder. Natten mot fredag var det 25 minusgrader i Karesuando.

i Östersund har isen lagt sig mellan hamnen och Frösön och änderna under gångbron håller värmen genom att krypa ihop till små bollar.

I dagarna har första delarna av Vinterstaden lyfts på plats. Annars är det ödsligt i hamnen där ångaren Thomée flyttats till ett varv för att genomgå ett åtgärdsprogram.

Prognosen visar att kylan tar ett fast grepp om länet under fredagskvällen. I helgen blir det runt 15 minusgrader på många håll.

På måndag väntar 20-gradig kyla och på tisdag kryper det ner mot 23 minusgrader, enligt SMHI:s uppdaterade prognos för länet på fredagen.