Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långkalsonger på – rejäl kyla sveper in

Den milda vintern trängs undan av kyla de närmaste dagarna och frosten tar över.

Ett rejält väderomslag väntar. I helgen drar kall luft ner över hela landet och kylan väntas hålla i sig en bra bit in i nästa vecka, enligt SMHI:s prognos.

I nordligaste Norrland har ett högtryck redan börjat breda ut sig med kallt och klart väder. Natten mot fredag var det 25 minusgrader i Karesuando.

i Östersund har isen lagt sig mellan hamnen och Frösön och änderna under gångbron håller värmen genom att krypa ihop till små bollar.

I dagarna har första delarna av Vinterstaden lyfts på plats. Annars är det ödsligt i hamnen där ångaren Thomée flyttats till ett varv för att genomgå ett åtgärdsprogram.

Prognosen visar att kylan tar ett fast grepp om länet under fredagskvällen. I helgen blir det runt 15 minusgrader på många håll.

På måndag väntar 20-gradig kyla och på tisdag kryper det ner mot 23 minusgrader, enligt SMHI:s uppdaterade prognos för länet på fredagen.