Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa väntetider för att bilsugna körkortselever

Vid årsskiftet tog Transportstyrelsen över hanteringen av körkortsärenden från länsstyrelsen. Men det har lett till långa väntetider.

Annons

LT har ringt runt till några körskolor i länet och de flesta anser att det börjat bli bättre även om vissa saker är lite trassligt fortfarande.

Rolf Rastbäck, trafikskolan Lulen i Östersund:

– Det märktes av en fördröjning i början av året men jag har fått en känsla av att de lossnat nu.

– Jag pratade men en elev i går och det hade gått på bara några dagar att få ett körkortstillstånd, säger Rolf Rastbäck.

Agneta Haglund, jobbar som kontorist på Hammarstrands trafikskola, har inte upplevt så stora problem.

– Men det har varit svårt att komma fram på telefon till Transportstyrelsen, bara för att ställa en fråga, säger hon.

Tidningen Västerbottens-kuriren skrev på sin hemsida i fredags att det blivit så allvarligt att bilskollärare sägs upp och trafikskolorna går på knä. Men några sådana signaler har inte kommit fram i LT:s rundringning i länet.

Louise Molund, som driver Z-trafikskola, har precis avslutat ett telefonsamtal med en person som ringt till dem och undrat varför inte körkortillståndet kommit ännu.

– Vi som företag har inte drabbats vi har elever som är igång och kör, men det är ju synd om dem som inte kan komma igång med sin utbildning, säger hon.

Hon berättar att de har elever som väntar, också men att verksamheten rullar på. Det säger också fler av de körskolor som LT ringt runt till.

Men Louise Molund är kritiskt till att det varit så dåligt med information i samband med nyordningen.

– Vi har ju alltid haft handlingar hos oss, som eleven fyller i och skickar in, sedan får de sitt tillstånd och betalar avgiften. Men nu verkar avgiften ska betalas först och för dem som gör det går det fort att få tillståndet, men det har varit så dåligt med information om hur det ska göras, säger Louise Molund.