Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa dagar när skräckfilm blir till i Östersund

Filip Tegstedts skräckfilm ”Marianne” har börjat ta form och under första halvan av maj spelades flera scener in i en villa i Odensala.

Länstidningen var med i huset under den sista hektiska inspelningskvällen.

Sedan den 2 maj har huset i Odensala fungerat som inspelningsplats åt Filip Tegsteds film ”Marianne”, en psykologisk skräckfilm som utspelas i Östersund.

– Jag vill verkligen att filmen ska spelas in på plats här i stan, det är därför jag är med och producerar den. Alla producenter jag har vänt mig till tycker att vi ska spela in filmen i Stockholm och låtsas att det är i Östersund. Det funkar inte, det måste vara ”on location”, säger Filip Tegstedt som också står för manus och regi.

Det är ett tiotal personer i huset under kvällen. Badrummet används som sminkrum och i köket värms det mat och kokas kaffe, det går åt mycket kaffe.

– Eftersom det blir mycket väntan mellan tagningarna gäller det att kunna koppla av och inte ha 1:ans växel i hela tiden. Då är det skönt att bara sitta och surra eller ta fram laptopen, säger Thomas Hedengran, som spelar huvudrollen i filmen.

Arbetsdagarna är långa och de i teamet som inte kommer från länet har inte hunnit se särskilt mycket av Östersund.

– Vi hinner inte mer än filma och sova. Har vi lite tid över brukar vi faktiskt titta på någon film ihop, säger Alexandra Malmqvist, som jobbar som producent tillsammans med Filip.

Många bor på campingen i Östersund och tillbringar all tid tillsammans.

– Alla är i projektet även om vi är lediga en kväll. Det blir en helt annan känsla mot för när alla åker hem till sitt efter en arbetsdag, säger Thomas Hedengran.

Thomas Hedengran är från Sveg, men bor numera i Stockholm.

– Det är skitkul att det filmas i Östersund, det vore kanon om det blev ett filmcentra på F4 i framtiden, det området är ju som gjort för filminspelningar, med hangarerna där ute, säger Thomas Hedengran.

I snitt har det spelats in fem scener per dag under de två veckorna. I början av juli filmas de sista exteriörscenerna in från olika platser i Östersund och sedan återstår redigering. Filmen beräknas vara färdig i slutet av året.