Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång turné når länet

David Härenstam Trio turnerar i länet och ger konserter i Krokom, Ås och Östersund.

– Dessutom skall vi spela i en del skolor, säger David Härenstam, som kallar programmet "Kammarmusik för jazzensemble".

Förutom gitarristen David Härenstam består trion av Fredrik Jonsson på bas och Jonas Sjöblom med trummor och flöjter. De tre musikerna, som hör till Sveriges mest etablerade, har tidigare var för sig jobbat med en rad kända artister som Helene Sjöholm, Tommy Körberg och Anne Sofie von Otter.

Trion spelar en typ av beatorienterad jazz, men gör samtidigt improvisationer utifrån klassisk musik. En mix som känns naturlig med tanke på musikernas bakgrund; David Härenstam har sin hemvist i den klassiska musiken, medan Fredrik Jonsson är jazzmusiker och Jonas Sjöblom har ett förflutet inom popvärlden.

• Hur kom det sig att ni började spela tillsammans och hur länge har ni gjort det?

– Vi började som trio på Stadsteatern och så kom idén att vi tre skulle spela mina låtar. Det har vi gjort i ett år nu.

• Hur skulle du själv beskriva er musik?

– Grundidén är att den skall bygga på klassiska kompositioner, det handlar om udda varianter av bland annat Schubert och Bach. Men, det är humoristiskt och ganska lättsmält.

• Ni har gjort en ganska lång turné, eller hur?

– Ja, vi har spelat hela sommaren och nu kommer vi till Östersund. Sedan skall vi till Gotland och till Kalmar.

De offentliga föreställningarna ges i Krokoms kommunbibliotek på onsdag, på Birka i Ås på torsdag och i Gamla kyrkan i Östersund på fredag.