Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets utsikter är bättre än i övriga landet

Det går bra ekonomiskt för länet just nu visar Småföretagsbarometern.

Tillväxten av order ökar kraftigt och är starkare i Jämtland än i övriga Sverige.

Småföretagen både i länet och i Sverige har fått känna av de senaste årens lågkonjunktur rejält. Men de bistra tiderna börjar nu bytas ut mot mer positiva.

Konjunkturen i Jämtland är i dag starkare än i riket i helhet. Länets konjunkturindex har ökat från 43 i vårens mätningar till 78 i höstens. Samtidigt ligger riket på 54.

Det är bara Uppsala som har ett bättre ekonomiskt läge än Jämtland. Det har också gjort avtryck hos företagens order som ökat. Tillväxten inom sysselsättning syns inom tjänstesektorn men även tillverkningsindustrin har utvecklats starkare än rikssnittet, skriver Småföretagsbarometern i ett pressmeddelande.

– Småföretagsbarometern visar att det finns en tillväxtvilja och tillväxtpotential. Den visar också att småföretag ser ljuset i konjunktur- och finansoron, säger Anette Tandberg, regionchef Företagarna.