Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets poliser tjänar minst

Löneskillnaden mellan poliser i landet ökar. En polis i Jämtlans län tjänar 81,3 procent av vad en polis i Stockholms län tjänar.

Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Siren gjort, efter uppgifter från statistiska centralbyrån. Lönen gäller år 2009 för anställda inom statlig sektor.

En polis i Jämtlans län tjänar i genomsnitt 25 700 kronor medan en polis i Stockholms län tjänar 31 600 kronor. Länets poliskår hade 2009 den lägsta lönen bland kårerna i landet.

Vad gäller gymnasielärare i landet är det också Stockholms läns lärare som i genomsnitt har högst lön. Lärare i länet tjänar närmare 97 procent av vad de högst betalda tjänar. Genomsnittslönen för lärare i Jämtlans län är 28 300 kronor, det är några hundralappar mer än genomsnittslönen för lärare i hela landet.

Genomsnittlig månadslön för sjuksköterskor i landet är 28 300 kronor, år 2009, (medicin/kirurgi, operation, geriatrik, psykvård och röntgen ingår inte i statistiken). I länet är genomsnittslönen för en sjuksköterska 30 600 kronor.