Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets poliser tjänar minst

Löneskillnaden mellan poliser i landet ökar. En polis i Jämtlans län tjänar 81,3 procent av vad en polis i Stockholms län tjänar.

Annons

Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Siren gjort, efter uppgifter från statistiska centralbyrån. Lönen gäller år 2009 för anställda inom statlig sektor.

En polis i Jämtlans län tjänar i genomsnitt 25 700 kronor medan en polis i Stockholms län tjänar 31 600 kronor. Länets poliskår hade 2009 den lägsta lönen bland kårerna i landet.

Vad gäller gymnasielärare i landet är det också Stockholms läns lärare som i genomsnitt har högst lön. Lärare i länet tjänar närmare 97 procent av vad de högst betalda tjänar. Genomsnittslönen för lärare i Jämtlans län är 28 300 kronor, det är några hundralappar mer än genomsnittslönen för lärare i hela landet.

Genomsnittlig månadslön för sjuksköterskor i landet är 28 300 kronor, år 2009, (medicin/kirurgi, operation, geriatrik, psykvård och röntgen ingår inte i statistiken). I länet är genomsnittslönen för en sjuksköterska 30 600 kronor.