Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets nya dansbandsstjärnor heter Per Gunnarz

Länets nya dansbandsstjärnor heter Per Gunnarz. Miljoner svenskar kommer att följa de unga musikernas kamp mot eliten i ”Dansbandskampen”, som startar den 24 oktober.

– Det känns riktigt bra. Vi siktar naturligtvis på att ta hem alltihop, säger trummisen Filip Palmqvist.

Annons

I går stod det klart att Per Gunnarz, även kända som Filips Combo, tog sig hela vägen till Svt:s stora lördagsunderhållning ”Dansbandskampen”. Den 31 oktober tävlar de mot 90’s Avenue, från Kalmar, och Zekes, från Skövde i Västergötland. Går de vidare har de chans att bli ”Sveriges bästa dansband 2009”.

Under tisdagen träffades alla banden i Strängnäs på Svenska hem arena där programmet spelas in. Dagen blev intensiv med fotografering och information. Medlemmarna i Per Gunnarz är, med sina 17 år på nacken, de yngsta deltagarna. Filip skrattar och säger att de var de enda som tog kollektivtrafiken till presskonferensen. Just åldern tror han kan vara en fördel i kampen om både juryn och publikens röster.

– Ja, det tror jag faktiskt. Man vill ju försöka locka yngre tittare. Vi är inte bara ett band som står och spelar rakt upp och ner, utan försöker bjuda på en show också.

När de uppträder i vanliga fall brukar frontmannen och sångaren Christoffer Sjöqvist underhålla med fyndigt mellansnack och lekfulla danssteg, bandet blev till exempel storfavoriter i tävlingen Musik direkt på Storsjöteatern. Men så mycket tid för prat kommer det förstås inte att bli i direktsändning.

– Men vi ska köra med humor ändå. Vår målsättning är att även den som har stukat foten ska kunna ha kul med oss, säger Filip, som förstås hoppas på hemmapublikens stöd. Nervösa har de inte riktigt hunnit bli ännu.

– Nervositeten kommer nog, det är ju så stor publik. Men jag tror inte att vi kommer att stå och skaka sönder. Vi ska verkligen försöka göra vårt bästa, säger Filip.

Vilken låt Per Gunnarz kommer att spela är än så länge hemligt. Men Filip lovar att det blir något med rejält sväng i.

Blir ”Dansbandskampen” ert stora genombrott?

– Det kan vara så att Per Gunnarz går från noll till något stort nu. Hur som helst är det här en chans som vi inte vill missa.

”Dansbandskampen”, under ledning av Peter Settman, vanns förra året av Larz Kristerz från Älvdalen, och sänds under nio lördagar. Den stora finalen äger rum den 19 december.

Mer läsning

Annons