Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets myndigheter och kommuner i möte om coronaviruset: ”Kontakta 1177 om du känner dig sjuk”

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Under måndagen deltog flera myndigheter och kommuner i ett gemensamt samverkansmöte tillsammans med Länsstyrelsen i Jämtland. Enligt händelseansvarige Else-Marie Norin är beredskapen god i länet och flera myndigheter är beredd att gå upp i stabsläge om det skulle behövas.

Länsstyrelsen i Jämtland är den myndighet som har det geografiska samordningsansvaret i länet och syftet med samverkansmöten är att säkerställa samordning mellan aktörerna, andra myndigheter och kommuner, att använda resurser på bästa sätt.

- Det var ett bra möte med bra frågeställningar och alla fick chansen att prata om hur ens organisation ser ut och sammanfattningsvis är beredskapen bra i länet, säger Else-Marie Norin, händelseansvarig vid Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Med på mötet var samtliga kommuner i länet, Region Jämtland Härjedalen, Räddningstjänsten, Polismyndigheten i region nord, Försvarsmakten, Trafikverket samt SOS alarm. Bland annat diskuterades att rätt information kommer ut till allmänheten och att alla aktörer vet vad andra aktörer gör - samt att de nationella riktlinjerna följs.

- Man ser över verksamheten efter gällande läge och man informerar internt. Sedan kommer det nya besked varje dag, säger Else-Marie Norin.

I nuläget har ingen myndighet i länet gått upp i stabsläge, men samtliga myndigheter har vidtagit åtgärder för att kunna göra det.

- Känner man att man är sjuk så ska man kontakta sjukvårdsupplysningen på 1177, avslutar Else-Marie Norin.