Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets chefer i lönebotten

Chefer i Jämtlands län tjänar i genomsnitt 32 900 kronor i månaden. Det visar en undersökning som organisationen Ledarna har gjort.

Annons

Chefsorganisationen baserar sin statistik på uppgifter från 65 800 chefer i Sverige. Den visar att cheferna i Jämtlands län hamnar på 17:e plats av 21 i landets löneliga. Bäst löner har cheferna i Stockholms län där en genomsnittlig chef tjänar 39 600 kronor.

Ledarna räknar med att cirka 7 000 av Sveriges uppskattningsvis 500 000 chefer finns i Jämtlands län. Organisationen gör bedömningen att ungefär var åttonde anställd är en person med någon form av chefsuppdrag.

De chefer som arbetar i offentlig sektor har i genomsnitt 1 600 kronor mindre i månadslön än chefer som har privata arbetsgivare. Även kvinnliga chefer ligger i genomsnitt 1 600 kronor under sina manliga kollegor när det gäller månadslönen.

Ledarnas undersökning visar också att 38 procent av alla chefer i Jämtlands län har bytt jobb under åren 2007 till 2009. De flesta till ett nytt jobb hos samma arbetsgivare. Mer än hälften av alla chefer i Sverige ligger i ett skikt som kallas för första linjens chefer och kan till exempel ha en funktion som arbetsledare, enhetschef eller kökschef.

Medianlönen för en chef i Sverige är 35 200 kronor. Sämst lön, enligt Ledarnas undersökning, har cheferna i Kalmar län som i genomsnitt tjänar 32 200 kronor i månaden.