Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets chefer i lönebotten

Chefer i Jämtlands län tjänar i genomsnitt 32 900 kronor i månaden. Det visar en undersökning som organisationen Ledarna har gjort.

Chefsorganisationen baserar sin statistik på uppgifter från 65 800 chefer i Sverige. Den visar att cheferna i Jämtlands län hamnar på 17:e plats av 21 i landets löneliga. Bäst löner har cheferna i Stockholms län där en genomsnittlig chef tjänar 39 600 kronor.

Ledarna räknar med att cirka 7 000 av Sveriges uppskattningsvis 500 000 chefer finns i Jämtlands län. Organisationen gör bedömningen att ungefär var åttonde anställd är en person med någon form av chefsuppdrag.

De chefer som arbetar i offentlig sektor har i genomsnitt 1 600 kronor mindre i månadslön än chefer som har privata arbetsgivare. Även kvinnliga chefer ligger i genomsnitt 1 600 kronor under sina manliga kollegor när det gäller månadslönen.

Ledarnas undersökning visar också att 38 procent av alla chefer i Jämtlands län har bytt jobb under åren 2007 till 2009. De flesta till ett nytt jobb hos samma arbetsgivare. Mer än hälften av alla chefer i Sverige ligger i ett skikt som kallas för första linjens chefer och kan till exempel ha en funktion som arbetsledare, enhetschef eller kökschef.

Medianlönen för en chef i Sverige är 35 200 kronor. Sämst lön, enligt Ledarnas undersökning, har cheferna i Kalmar län som i genomsnitt tjänar 32 200 kronor i månaden.