Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets bästa rastplats – och nu planeras fler

Det var en avfartsväg som avgjorde striden. 2013 års bästa rastplats i länet är...

Det är Motormännens riksförbund som utvärderar och korar landets rastplatser och det finns 350 i landet. Sex stycken finns i länet.

– Vi genomför två oanmälda besök på rastplatserna varje år och går igenom ett gediget protokoll med 100 kontrollpunkter, berättar Stig-Björn Sundell, Motormännens vägombud i länet.

Och det blev lite av en skräll.

Krokomsviken är rastplatsernas okrönte kung med flest antal utmärkelser genom åren, men i år var det Gimån som tog hem priset.

– Vid de här två kontrolltillfällena på rastplatserna förra året var Gimån klart bättre än vad Krokomsviken var.

– Krokomsviken har tappat en hel del de sista åren eftersom att de har byggt om vägen och inte gjort någon avfart. Den tappade mycket poäng för det.

Det finns alltså sex officiella rastplatser i länet (Gimån, Krokom, Mattmar, Åre, Hoting och Ytterhogdal), men det kan komma att bli fler.

Stig-Björn Sundell pratade med Trafikverkets ansvariga i onsdags och fick då positiva besked.

– Antalet rastplatser i länet kommer att utökas. Det är inte helt klart var, men det blir längs E45:an.

Han påpekar att 45.an är i stort behov av fler rastplatser då det är närmare 30 mil mellan den norra, i Hoting, och den södra, Ytterhogdal.

– Däremellan finns ingenting. Vi saknar en rastplats i i Svenstavik och i Strömsundsområdet där det finns mycket turister.