Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länet visas upp för beslutsfattare

Riksdagsmän, myndighetstoppar och personer ur näringslivet bjuds in när Jämtland genomför en variant av öppet hus i Stockholm till veckan.

Annons

Det blir andra året Jämtland House genomförs på restaurang Engelen i Gamla stan. För att tänkbara besökare ska få smak för arrangemanget har inbjudan förstärkts med en strut choklad från Åre.

– Jämtland bidrar till välståndet i Sverige med exempelvis besöksnäringar och skogen. Vi vill berätta om exempel och var det finns mer att göra, säger landshövding Britt Bohlin.

– Till det kan man även lägga entreprenörsanda, konstaterar Anders Byström, regiondirektör, som säger sig ha goda erfarenheter av förra årets upplägg.

Det har bidragit till att arrangemanget ska köras en gång om året i Stockholm framöver.

Mittuniversitetet är också med. Där ses arrangemanget i Stockholm som en viktig möjlighet att synas, eftersom man kan positionera sig inför beslutsfattare som på olika nivåer har anknytning till utbildning.

– Vi är ett regionalt universitet som rör oss nationellt och det här ger oss en sån arena. Det ligger i regionens intresse att åka och prata inför andra vad vi gör och man kommer tillbaks med en stärkt regional identitet, säger Robert Pettersson, samverkanschef vid Mittuniversitetet.

Britt Bohlin räknade in 80 riksdagsmän, generaldirektörer och statssekreterare hos regeringen bland de som dök upp på Engelen förra året.

Den här gången ska besökarna bland annat få upp ögonen för de 8 miljarder som investeras i vindkraft i länet och regionala betydelsen av miljardsatsningen på elektrifiering av Meråkerbanan.