Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länet visade upp sig

Anders Byström, regiondirektör för Regionförbundet Jämtlands län, är nöjd med arrangemanget Jämtland House i Gamla stan.

Tisdag till torsdag den här veckan har Jämtland och Härjedalen funnits på restaurang Engelen i Stockholm i form av Jämtland House.

Syftet är att lyfta vissa frågor som länsstyrelsen, Mittuniversitetet och Regionförbundet vill att riksdagsmän, näringsliv och myndighetschefer ska få upp ögonen för. Fjälleder, infrastruktursatsningen Meråkerbanan, Vintersportcentrum, industrietablering som till exempel vindkraftparker, Storsjöyran och mycket annat fanns med som t punkter i programmet.

Anders Byström sammanfattar dagarna som väldigt bra.

– Vi har nått ut med de budskap vi har velat och haft mycket besökare. Vi tror att det totalt sett varit lika bra som i fjol men vid vissa programpunkter var det lite färre. Det var till exempel mycket som hände i riksdagen de här dagarna som gjorde de svårt för rikstagsmännen att vara med på vissa punkter, säger han.

En av programpunkterna handlade om kompetenskontraktet. Ett verktyg som Mittuniversitetet för att få ett närmare samverkan med näringsliv och offentlig sektor. Det är ett slags avtal mellan universitetet och arbetsplatser, det handlar till exempel om examensjobb och praktikplatser.

Anders Byström tycker det var bra klass på alla programpunkter men en som han särskilt vill nämna och som var väldigt besökt var "Mittskandinaviens viktigaste infrastruktursatsning". Odd-Inge Mjöen, fylkesrådman i Sörtröndelag och Milian Myraunet, Missing green link, gav sin syn på satsningarna i Tröndelag med Meråkerbanan.

– Jag tror att vi och Tröndelag kan få mycket ut av det, förutom själva infrastrukturen, säger Anders Byström.