Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länet slipper extremt väder

Den storm som under måndagen drar in över södra Sverige kommer enligt SMHI inte att nå upp till Jämtländska breddgrader.

Hela södra Sverige väntas få hårt väder det kommande dygnet. På sina håll handlar det om extremt väder och klass 3-varningar. Över Kattegatt förutspås det storma rejält från och med eftermiddagen. Hallands län och södra västra Götalands län väntas få vindbyar på upp mot 32 meter per sekund. Tåg, och färjetrafik har ställts in, elbolagen har kallat in extrapersonal och SMHI varnar för höga vattennivåer.

Men trots utbredningen av den omfattande storm som drar in över Götaland och Svealand så verkar vädret i Jämtlands län bli lugnt. Östersund, som ett exempel, väntas vindbyarna inte nå upp i mer än sju meter per sekund. Inte heller Sveg, Strömsund och Åre kommer enligt SMHI att få vindstyrkor som överstiger sju meter per sekund det närmaste dygnet.