Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länet behöver utveckling – inte skattesänkningar

Det är en spännande tid i valrörelsen, där vi har förmånen att få vara ute med vår valturné för att möta människor, diskutera politik, framföra en liten valrevy och framför allt se läget i länet.

Det går inte att undgå att se hur en kraschad regionalpolitik drabbat länet, landstinget och kommunerna men framför allt enskilda arbetslösa, sjukskrivna eller utförsäkrade. På vår resa runt länet ser vi hur alla de av regeringen borttagna miljonerna som istället gått söderut tvingat fram uppsägningar av vårdpersonal, omsorgspersonal och vuxna i skolan!

Vi kan konstatera att välfärden behöver Solidaritet och rättvisa – inte skattesänkningar.

I måndags var Mona Sahlin hos oss och vi kan se alternativet som växer fram med satsningar på länets näringsliv, byggandet av fängelset, satsningar på vården, på skolan och på de äldre.

De kan inte vara så att sänkta skatter skall gå före en sjukvård i glesbygd för alla.

Det kan inte heller vara så att privata vårdföretag skall konkurrera ut vår gemensamma vård bara för att de skall kunna ta ut vinster och enskilda läkare skall kunna tjäna flera miljoner per år på våra skattemedel. Sjukvården, jobben och skolan måste tillhöra alla.

Mona Sahlins löfte om att använda ett antal miljarder från Vattenfalls vinster till att utveckla inte minst glesbygden lovar gott.

Vi fortsätter vår turné i länet och vill tala mer Rättvisa och solidaritet mindre skattesänkningar och privatiseringar!

Vi ses ute i länet!

Robert Uitto (S), landstingsrådskandidat, Gunnar Sandberg (S), riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel