Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstrom

/
  • Hammarstrandsduon Landstrom debuterar med ”In the bright daylight”. En skiva inspelad i hemmastudion i Kullsta.Foto: Mattias Pettersson

In the bright daylight (Kullsta/Rootsy)

Annons

Betyg: 3 Hammarstrandsduon Landstrom består av Göran Lindström och Carina Landin. När jag intervjuade dem för en vecka sedan berättade de entusiastiskt om inspirationen från bland annat PJ Harvey, Calexico, Sparklehorse, Daniel Lanois och Tom Waits.

Med ett så spretigt och ambitiöst projekt som Landstrom är det svårt att prata om genreplacering eller likheter med andra band. I ”Everybody blames it” har Landstrom svept in sig i en bluesigt rå folkrock. Efterföljande duetten ”North” följer i stället vistraditionen mot en trollsk stillsamhet, varpå ”Then the rain came” slår an ett countrysvaj. Micke Ajax rocktrummor får ofta en skarp kontrast i Göran Lindströms elgitarrer som cirkulerar över produktionen som en samling omaka fåglar. Det är stämningsfullt, stundtals nästan religiöst.

Bästa spår på skivan är det svepande och storslagna titelspåret ”In the bright daylight”, där Carina Landins stämma gör sig bäst.

Ambitionen hos Landstrom är vågad, men kanske skulle en mer konkret profil och lite jämnare produktion lyfta det här hemmabygget till sin fulla potential.

Annons