Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstrom

Land of nowhere/Landstrom
(Kullsta records)

Två år efter den kritikerrosade debutplattan "In the bright daylight" släpper Carina Landin och Göran Lindström skiva nummer två. "Land of nowhere" innehåller tio originalspår inspelade i parets studio i Kullsta utanför Hammarstrand. Strömningarna är många, indierock, pop, americana och alt.country.

Men kanske är det albumets omslag som berättar mest om det ljudlandskap som Landstrom tecknar med så varsam hand. Bilden visar en raksträcka, förmodligen någonstans i Ragunda. Vägen omges av mörka granar, rufsiga dikeskanter och ett trolskt dis som avslöjar tidig morgon eller kanske sen sommarnatt. Det går inte att komma ifrån melankolin i låtar som "Into the forest" och "Welcome to the land of nowhere". Samtidigt vilar en farlig spänning i trädens skuggor. "Travellin' in time" är eggande och befriande uppkäftig.

Landstroms glesbygd vilar inte, den är i rörelse. Skivan skulle lätt kunna vara ett filmsoundtrack. Jag har hört att Carina Landin börjat skriva lite på svenska nu. Det tror jag kan förstärka musikens atmosfär ytterligare.