Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsråd fördömer hatbrott

I går kväll trakasserade okända de nyanlända flyktingarna på Frösö park. Polis och vaktbolag bevakade förläggningen under natten.
Nu är polisen hoppfull om att kunna hitta de misstänkta gärningsmännen.

Efter trakasserier mot de nyanlända flyktingarna, hade polisen under natten extra bevakning kring asylboendet på Frösön.

Nu har polisen inlett en förundersökning om hatbrott. Sent i söndags kväll vände sig boende vid Migrationsverkets anläggning på Frösön till polisen. Flyktingarna vid asylboendet kände sig hotade efter att två fordon hade kommit till anläggningen. De som färdades i bilarna kastade bananer och glasflaskor mot personer som befann sig utanför asylboendet. Dessutom skreks rasistiska okvädningsord.

När de två bilarna dök upp på anläggningen befann sig några av flyktingarna utanför huset medan några andra stod inomhus och hörde och såg vad som hände.
Klockan var ungefär 21:30 när trakasserierna skedde. Under natten mot måndag beslutade polisen att ha extrainsatt bevakning kring asylboendet, både i egen regi och med hjälp av ett vaktbolag.

Polisen har inlett en förundersökning om hatbrott. Det finns uppgifter som gör att polisen har förhoppningar om att kunna lösa brottet,
– Det känns som att det kommer att ljusna under tisdagen, säger förundersökningsledaren Per Thelin.

Landstingspolitikerna Anna Hildebrand (MP), Monalisa Norrman (V), Robert Uitto (S), har under måndagen gått ut med ett gemensamt uttalande där de fördömer söndagskvällens trakasserier. "Vi välkomnar de nya flyktingarna till Jämtlands län och Östersund! Ofredandet och de rasistiska påhoppen under nattens händelser vid boendet på Frösön måste fördömas och utredas."  Dessutom uppmanas samtliga medborgare i länet att ställa upp för solidaritet , öppenhet och välkomnande.