Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsmoderaternas vallöfte, de vill flytta en ambulans till Backe igen

Nu vill moderaterna i landstingsgruppen flytta tillbaka ambulansen från Strömsund till Backe.

– Vi lovar inte att det går, men vårt vallöfte är att vi ska utreda frågan, säger Christer Siwertsson (M)

Annons

Det var hösten 2008 som Backeambulansen flyttades till Strömsund i besparingssyfte. De borgerliga partierna i landstinget yrkade på avslag och de reserverade sig också mot beslutet.

– När vi besökte Backe under förra veckan fick vi signaler om att några patienter i Backeområdet kan ha avlidit till följd av att Backe saknat ambulans, säger Christer Siwertsson vidare.

Därför vill Moderaterna utreda frågan om Backe på nytt och se om det finns möjlighet att öppna upp för ambulansverksamheten där igen.

– Förutsättningen är naturligtvis att vi får en borgerlig majoritet i landstinget efter höstens val. Det är alltså ett vallöfte från oss Moderater.

• Men vad finns det för möjligheter att ställa tillbaka ambulansen, som du ser det?

– Det handlar om att vilja och hur man fördelar medel. Eftersom vi varit mot detta hela tiden vill vi utreda frågan. Som det är i dag åker en del till Sollefteå, men eftersom det finns planer på att stänga akutverksamheten där blir de boende i Backe ännu mer utsatta.