Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingets miljonkris fortsätter

Landstingets har fortsatt stora ekonomiska problem. Hittills i år går verksamheten 88,5 miljoner back – och det väntas bli ännu mer.

Efter landstingsstyrelsens sammanträde på tisdagen presenterades årets ekonomiska resultat så här långt. Efter juni går landstinget 88,5 miljoner minus. Prognosen för hela 2014 beräknas bli minus 134,8 miljoner kronor. Det är nästan 40 miljoner mer än 2012, då Länstidningen skrev att landstinget verkar ha tappat kontrollen över sin ekonomi.

Enligt ett pressmeddelande från landstinget handlar kostnadsökningen framförallt om ökade personalkostnader inom vården, ökade kostnader för stafettläkare, samt för riks- och regionvård.

Landstingsstyrelsen beslutade att en analys av underskottet och förslag till åtgärder ska redovisas till delårsbokslutet efter augusti.