Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget vill skrota fonder som inte uppfyller kraven på avkastning och ändamål

Nu vill landstinget göra sig av med pengarna i vissa stiftelser som de förvaltar. Avkastningen är helt enkelt för liten för att kraven ska kunna uppfyllas.

Annons

I stället har landstinget bestämt att de vill förbruka pengarna som finns kvar i den anda som stiftelserna bestämt och hur det ska ske har redovisats till länsstyrelsen.

Det handlar om följande stiftelser;

Gulli Jonsson premiefond/Röstaskolan: ”Avkastningen ska användas som premier till, enligt skolkollegiets bedömande, därav förtjänta elever”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till Röstaskolan.

Gemensam premiefond för elever vid sjuksköterskeskolan: ”För stipendier till förtjänta elever vid sjuksköterskeskolan”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till skolan.

Bunsowska fonden: ”Att användas till inköp av böcker och andra värdefulla verk tjänliga att främja allmän bildning och länets ekonomiska utveckling”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till länsbiblioteket.

Hjälpföreningens hyllningsfond: ”Till patienter inom det psykiatriska verksamhetsområdet”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till ledning och personal inom psykiatriavdelningen vid Östersunds sjukhus för vidare information till patienter.

P Henrikssons fond: ”För personalens trevnad vid Östersunds sjukhus”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till sjukhusledningen vid Östersunds sjukhus.

Dr H Graeves sjuksköterskefond: ”Tilldelas två av lasarettets sköterskor att användas antingen som hjälp till kortare tids studier vid annat sjukhus eller vid sjuksköterskekurs eller till rekreation under ledighet, till resa eller på annat sätt efter sköterskans godfinnande. Även lasarettets husmoder kan, om så anses lämpligt, erhålla stipendium”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till sjukhusledningen vid Östersunds sjukhus.

Jämtlands Gilles njurfond: ”Bidrag till njursjuka”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till ledning och personal vid njuravdelningen vid Östersunds sjukhus för vidare information till patienter.

Ellen Erikssons fond: ”Fonden disponeras av överläkare (klinikchefen) vid lungkliniken vid Östersunds sjukhus för inköp av medicinsk litteratur eller annat ändamål, som i hans tjänst som sjukhuschef ligger honom varmt om hjärtat”. Information om fondens avveckling och möjlighet att söka medel ur fonden ska ges till ledning vid lungkliniken vid Östersunds sjukhus.

Stiftelserna är upplösta först när pengarna är slut och länsstyrelsen fått redovisning hur pengarna har används.