Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget vill ha ordningsvakter i kulvertarna när beroendeenheten flyttar in

Nu vill landstinget få utökade befogenheter för sina ordningsvakter att gälla kulvertsystemet på sjukhuset, nya ingången mot Fältjägargränd liksom entrén och receptionen.

Anledningen är lokaliseringen av nya beroendeenheten i psykiatriska kliniken och de transporter som kommer att ske av patienter från beroendeenheten till akutmottagningen och andra vårdinrättningar via kulvertsystemet.

Risksamordnaren Stefan Bergander som har skrivit till Polismyndigheten och begärt ett utökat ordningsvaktsförordnande bedömer att riskerna är stora för att situationer kan uppstå.

Det utökade förordnandet ska även gälla för plan 5 på sjukhuset där det kommer att öppnas en ny entré för att avlasta huvudentrén på sjukhuset.

”Risken bedöms som stor att det kan bli aktuellt med liknande insatser av vakterna där som i huvudentrén samt att det öppnas en ny avdelning i direkt närhet till den nya entrén”, skriver han.