Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget varslar 15 undersköterskor om uppsägning

15 undersköteskor kommer att varslas om uppsägning. Det står klart efter gårdagens förhandlingar mellan Kommunal och landstinget.

Nu återstår för de närmaste cheferna på respektive avdelning att lämna beskedet till de undersköterskor som berörs.

– Vi kommer i första hand att erbjuda dessa sommarvikariat, säger personalchef Björn Ahlnäs.

15 undersköterskor kommer alltså att varslas om uppsägning men egentligen handlar det om 30 tjänster eftersom 15 redan har försvunnit då de inte varit tillsatta.

Totalt har landstinget cirka 600 undersköterskor anställda och det är inte bara de som arbetar på sjukhuset som drabbas utan även de som arbetar ute på hälsocentralerna.

– Detta är yrkesgrupper med låg personalomsättning och få vakanser eller vikariat att matcha övertaligheten mot, säger Björn Ahlnäs till jll.se.

– Det gör att vi inte kunnat lösa de nerdragningar som beslutats inom landstingets omställningsarbete utan uppsägningar.

Björn Ahlnäs säger också att det sannolikt kommer att bli fler uppsägningar med då också inom andra yrkesgrupper.

Verksamhetsområdenas personalhandläggare finns redo för att besvara frågor från personalen.

– Vi fortsätter naturligtvis att matcha de som sägs upp mot tjänster som blir lediga även efter att varslet blivit lagt, säger Björn Ahlnäs vidare. Eftersom de flesta som berörs har minst sex månaders uppsägningstid är det vår förhoppning att så många som möjligt inte ska behöva gå i slutändan.